14°
familie Vaucluse Provence © O’Brien

Labels en kwaliteitscriteria

Hieronder vindt u de betekenis van de etiketten op deze site

Generieke labels

Een netwerk van professionals met het label “Accueil vélo” is opgezet in het hele land. Al deze professionals verwelkomen fietsers en bieden – elk in hun eigen gebied – diensten aan, die speciaal voor deze klantenkring zijn bestemd.

“Qualité Tourisme™” brengt de kwaliteitsaanpak die gericht is op uw tevredenheid samen onder hetzelfde label. Het merk Qualité Tourisme ™ is een “extern teken van vertrouwen” dat u kwaliteitsdiensten biedt, met name dankzij het toezicht door onafhankelijke instanties.

De boeren van netwerk “Bienvenue à la Ferme” zetten zich in om kwaliteitsvolle landbouwproducten aan te bieden, om hun gasten een persoonlijk en professioneel welkom te bieden in een nette omgeving en om ambassadeurs te zijn van duurzame en verantwoorde landbouw, geworteld in de grond.

Label Vignobles et Découvertes Het label Vignobles & Découvertes wordt toegekend aan een toeristische bestemming en wijnbestemming die meerdere en complementaire toeristische producten aanbiedt (accommodatie, restaurant, bezoek aan een wijnkelder en een wijnproeverij, museum, evenementen, etc.) en de klant in helpt zijn verblijf voor te bereiden en hem naar gekwalificeerde diensten te verwijzen.

Labels met betrekking tot de accommodatie

Logies: een vriendelijke, familiale sfeer midden in de regio’s.
>> Meer informatie over “Logies


Atout France classification Atout France
Accommodaties met dit logo voldoen aan de nieuwe classificatienormen van Atout France

Het label “Clévacances” is gebaseerd op een rigoureus kwaliteitshandvest, waarin onder andere classificatienormen zijn opgenomen.

Het kwaliteitslabel van Gîtes de France garandeert specifieke comfortnormen (in 1, 2, 3, 4 en 5 sterren) en verzekert dat een nationaal charter wordt gerespecteerd.
>>Meer informatie Gîtes du Vaucluse

“Fleurs de Soleil” is een kwaliteitslabel voor chambres d’hôtes die goede milieuomstandigheden, comfort en een warm welkom garanderen.

Green Key accommodaties zijn milieuvriendelijke accommodaties en natuurlijke hulpbronnen die voldoen aan de criteria van water, energie, afval en schoonmaakmiddelen.

Labels met betrekking tot restaurants

Maîtres restaurateurs De certificatie Maître Restaurateur garandeert een keuken met volledig zelfgemaakte gerechten en andere kwaliteitscriteria.

Gault Millau Gault en Millau

Bistrot de Pays® Bistrot de Pays: omvat bedrijven die tot doel hebben “bij te dragen aan het behoud en de levendigheid van de economische en sociale structuur in plattelandsgebieden door een plaats met het echte dorpsleven in stand te houden”