16°
14°
Fietsen Luberon © Rosso

De Luberon

Op de fiets

In het hart van het Regionaal Natuurpark van de Luberon wisselen de wegen en landschappen elkaar af.
Het landschap zit vol contrasten, van het groen van de bossen tot de oranje tinten van de oude steengroeven.
Stap op uw fiets en ontdek op de mooiste fietsroutes van de Luberon.

De Luberon op de fiets

Ga op avontuur op de 236 km lange fietsroute van de Luberon.
U rijdt in uw eigen tempo door de heuveldorpjes van de Luberon. Maak ook een tussenstop om het rijke Provençaalse erfgoed te bezoeken. Washuizen, fonteinen, kapellen maar ook kleine boerenmarkten en ambachtelijke winkeltjes… Allemaal goede redenen om
door de pittoreske steegjes te fietsen.
De mooie route neemt u mee naar grandioze landschappen tussen kliffen, kreupelhout en het Cederbos.

Niveau : Gemiddeld (plaats de kaart van het circuit dat gedownload moet worden) – 236 km

Tipp

Voor fijnproevers

Neem in Apt een pauze onder het genot van zoetigheden: de stad staat namelijk bekend om het gekonfijt fruit. Neem tijdens uw tocht uitgebreid de tijd om deze snoepjes te proeven.

Lourmarin

Bewegwijzerde route

Volg de blauwe markeringen op de route

Dorpjes in de Luberon

Bezoek het dorpje Bonnieux, dat op de route ligt

Fiets met het hele gezin op de route “Méditerranée à Vélo” (Calavon)

Wie droomt er nou niet van om in de Provence te fietsen?
Op fietsroute Calavon Luberon, dat deel uitmaakt van fietsroute La Méditerranée à vélo/ EuroVelo 8, kunt u trappen op het ritme van het gezang van de cicaden, terwijl u kunt genieten van de zoete geur van de lavendelvelden. Deze route is ideaal voor gezinnen en laat u verschillende facetten van de Luberon, met typische Provençaalse landschappen, verkennen. Langs de rivier de Calavon vindt u de oude stations die kenmerkend zijn voor de route en kunt u de bergdorpjes van de Luberon en de prachtige Pont Julien – die dateert uit het Romeinse Rijk – in de verte zien liggen.
>Lees een ervaring over het afleggen van de route “Méditerranée à Vélo” op ProvenceGuide

Fiets met het hele gezin op de route "Méditerranée à Vélo"
Wist u dat...

Goed om te weten

Het overgrote deel van de route volgt u de “Véloroute du Calavon”, die langs een oude spoorlijn loopt. Aangezien dit pad is gereserveerd voor niet-gemotoriseerde voertuigen, kunt u hier in alle veiligheid fietsen.

Fiets met het hele gezin op de route "Méditerranée à Vélo"

De Luberon, een echte fietsbestemming

Met routes door de mooiste landschappen blijft Luberon fietsliefhebbers betoveren.
We hebben voor u het “Circuit des Ocres à Vélo” geselecteerd, waarop u verschillende charismatische kenmerken van de Provence kunt ontdekken. Op het programma staat een grote ronde van 51 km, die langs de prachtige dorpen Roussillon, Rustrel, Gargas, Apt en Villars loopt. U fietst op kleine, rustige wegen.
U kunt ook fietsen op de route “Pays d’Aigues à Vélo”, tussen de wijngaarden en middeleeuwse dorpjes. Lourmarin met zijn kunstgalerijen, Cucuron met zijn charmante vijver of La Tour d’Aigues met zijn ongelooflijke geschiedenis: u komt het onderweg allemaal tegen.

Tipp

Voor fijnproevers

In de Moulin Bastide du Laval in Pays d’Aigues komt u alles over olijven te weten! Van de Ambachtelijke oliën en tapenades loopt het water u in de mond!

Roussillon - Luberon

Mountainbikegebied Provence Luberon Lure®

Een wereldwijd mountainbike-aanbod

De belangrijkste cijfers van mountainbikegebied VTT-FFC :
– 63 parcoursen,
– 1060 km,
– 6 grote tochten op GPS,
– 2 belangrijke trektochten met label,

Met in totaal meer dan 1.500 km kunt u het historische en kenmerkende mountainbikegebied en het natuurlijke en culturele erfgoed van het regionale natuurpark de Luberon verkennen. Uiteraard met respect voor de natuur.

Tipp

Wist u dat…

Het Regionaal Natuurpark van de Luberon door de UNESCO is erkend als een Biosfeerreservaat Luberon-Lure en een Global Geopark?

Parc naturel régional du Luberon

Mountainbikegebied VTT FFC Luberon Lure op video

Dit nieuwe gebied tussen de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence is een unieke speeltuin voor alle mountainbikeliefhebbers, dankzij zijn bewegwijzerde circuits, 6 grote tochten en 2 grote trektochten, verspreid over meer dan 1.500 km.

Mountainbikegebied VTT FFC Luberon Lure op video

https://i.ytimg.com/an_webp/IaBQOjVz160/mqdefault_6s.webp

2020-10-27

Dit nieuwe gebied tussen de Vaucluse en de Alpes-de-Haute-Provence is een unieke speeltuin voor alle mountainbikeliefhebbers, dankzij zijn bewegwijzerde circuits, 6 grote tochten en 2 grote trektochten, verspreid over meer dan 1.500 km.