15°
Isle sur la Sorgue à vélo @ Hocquel

Fietsroutes rondom Isle-sur-la-Sorgue

Isle-sur-la-Sorgue en omgeving zijn uitermate geschikt voor het maken van mooie fietstochten. Warm uw kuiten op en ontdek zowel de dorpjes als de landschappen rondom Isle-sur-la-Sorgue! Volgt u ons?

Stap allemaal op het zadel en maak fietstochten rondom Isle-sur-la-Sorgue

Deze route van 27 km staat bekend als een frisse fietstocht!

Het is de ideale route om samen met uw gezin de schatten van Pays de la Sorgue te ontdekken. Vanuit het dorp Thor kunt u ervoor kiezen Château de Thouzon te bezoeken, maar u kunt ook bijtanken met verse producten op de markt (woensdag- en zaterdagochtend) voordat u op uw fiets stapt.

De route loopt tussen de kersenboomgaarden, die kenmerkend zijn voor de regio! Neem een picknickpauze en geniet van de rust van de symbolische rivier. Daarna kunt u het prachtige dorp Isle-sur-la-Sorgue te ontdekken, met zijn kanalen, kunst en antiquairs!

Tipp

Een gastronomische pauze

Neem een welverdiende pauze bij Mas de Cure Bourse. Dit hotel-restaurant verwelkomt u in een schaduwrijke en elegante omgeving met als extraatje een massageruimte om de zwaar geworden spieren te verzachten.

fietstochten rondom Isle-sur-la-Sorgue

Fietsen in Isle-sur-la-Sorgue

Fietstocht langs rivier de Sorgue

Fietsen in Isle-sur-la-Sorgue

Een pauze in Fontaine-de-Vaucluse

Fietsen in Isle-sur-la-Sorgue

Bezoek Fontaine-de-Vaucluse

Fiets langs rivier de Sorgue

Deze route begint in de pittoreske straatjes van Isle-sur-la-Sorgue, waar waterraden en kanalen echt deel uitmaken van het DNA van het dorp. In een paar trappen bevindt u zich in Village des Antiquaires, een waar paradijs voor liefhebbers van brocante markten! Kenners weten wat ze zoeken en komen soms uit heel Europa om de zeldzame parel te vinden.

Stap weer op uw fiets en rijd richting Saumane-de-Vaucluse, dat bekend is door het kasteel van de beroemde Markies de Sade. Voordat u de ronde beëindigt en terugkeert naar Isle-sur-la-Sorgue, kunt u de afgrond Gouffre de Fontaine-de-Vaucluse, waar de bron van de Sorgue ligt, bezoeken.

Het Museum van Filaventure

Voor kinderen

Het Museum van Filaventure biedt een leuke rondleiding aan de allerjongsten, onder begeleiding van Edgar het Schaap. Een goede manier om het museum voor iedereen toegankelijk te maken!

Fiets langs rivier de Sorgue

Van Châteauneuf-de-Gadagne naar de grotten van Thouzon

Klim op de fiets en rijd langs de wijngaarden, richting Châteauneuf-de-Gadagne!

De tocht is 16 km lang en gaat naar het dorp Thor en de grotten van Thouzon. In de enige natuurlijke grot in de Provence zijn geologische formaties en minerale curiositeiten te vinden. Om uw vermoeide kuiten wat rust te geven, kunt u een pauze nemen aan de oevers van de Sorgue. Deze zijn te vinden aan het begin en in het midden van de route.

Favoriet

Er zijn oplaadstations van Bosch, waar u de batterijen van uw elektrische fiets op kunt laden! Download de kaart om de stations op uw fietsroute te vinden en voorkom dat u stil komt te staan!

de grotten van Thouzon