13°
11°
Mornas sur la via Rhôna @ Hocquel

De Rhônevallei

Fietsen in de Rhônevallei

De Rhônevallei is erg bekend bij fijnproevers dankzij de exceptionele wijnen en truffels die er in overvloede zijn in dit gedeelte van de Vaucluse. Maar de Rhônevallei heeft nog meer te bieden: het is ook de ideale plek voor fietsliefhebbers!

Fiets op de Via Rhôna, richting het zuiden

Volg route Via Rhôna om zo dicht mogelijk bij de rivier te rijden en fiets, zodra het mooi weer is, op het ritme van de cicaden. U fietst 70 km lang langs de mooiste plekjes van de Rhônevallei. Onderweg kunt u Mornas met zijn imposante fort bewonderen of de Romeinse stad Orange bezoeken. Ga voordat u in Pausenstad Avignon aankomt ook even langs bij de wijnboerderij in Châteauneuf-du-Pape. Onderweg kunt u genieten van het Massif d’Uchaux. U zult worden betoverd door de mooie dorpjes langs de Via Rhôna!

Fiets op de Via Rhôna, richting het zuiden @ Bronner

Tip

Vergeet het beroemde Pausenpaleis (Palais des Papes) in Avignon niet! Na een rondje langs de stadsmuren en een bezoek aan de binnenstad kunt u de veerboot naar Île de la Barthelasse nemen. Het is het tweede grootste riviereiland van Europa en tevens het groene hart van de stad. Een ideale plek om wandelingen te maken.

Caderousse - via Rhôna @ Hocquel

De wijngaarden en dorpjes in de Rhônevallei

“Tour des Côtes du Rhône” is de beste fietsroute om de Rhônevallei te ontdekken.

Deze route van bijna 210 km loopt via rustige landweggetjes langs wijngaarden. Tijdens een tussenstop kunt u genieten van de schitterende wijngaard van Châteauneuf-du-Pape, de Dentelles de Montmirail en de kalkstenen met grillige riffels. Afhankelijk van uw niveau heeft u de mogelijkheid om een deel van de route af te leggen of een trektocht van 2 tot 7 dagen te maken.

Een bezoekje waard

Stop in Orange voor een bezoek aan het Romeins Theater en de Arc de Triomphe van Orange en dompel u helemaal onder in de tijd van het Romeinse Rijk.

De wijngaarden en dorpjes in de Rhônevallei

Fietsen op de Rhônevallei

Fiets met de hele familie op de wegen van de Rhônevallei.

Fietsen op de Rhônevallei

Dorp Mondragon op de route Via Rhôna.

Fietsen op de Rhônevallei

Het dorp Lapalud op de route Via Rhôna

Fiets met het hele gezin op Via Venaissia

De perfecte route voor het hele gezin!

De route Via Venaissia is bijzonder goed beveiligd en volgt het oude spoor dat Orange met Cavaillon verbindt. 14 km hiervan is omgevormd naar een fietspad van Jonquières naar Carpentras. Na nog eens 10,7 km op de gemeenschappelijke en bewegwijzerde wegen komt u aan in Pernes-les-Fontaines. Deze route leidt u naar de stad Carpentras met zijn oude treinstation, waarvan er één tot groot genoegen van de fietsers is omgetoverd tot een gastronomische stopplaats!

Wist u dat...

Wist u dat…

de route begint bij het oude station van Jonquières?

Fiets met het hele gezin op Via Venaissia