21°
21°
Vélo électrique dans les Dentelles de Montmirail @Morera

Met de elektrische fiets door de Dentelles de Montmirail

Een magische ervaring

Ontdek van Barroux tot Vaison la Romain een adembenemend uitzicht, wijnen en gepassioneerde wijnmakers, bergdorpjes, kronkelende wegen en steile bergkammen.

facile

intermédiaire

difficile

Duur:

1 dag

Afstand:

50 km

Fietstype:

elektrische fiets

Soort route:

heenreis/ terugreis

Elektrische fiets: een aaneenschakeling van sensaties

U gaat richting Le Barroux, een pittoresk en gastvrij bergdorpje, dat wordt gedomineerd door zijn imposante fort. De vrolijke Guillaume verwelkomt u voor een prachtige ontdekkingstocht in de buitenlucht. Het is tijd om op uw fiets te stappen en het elektrische beest te temmen. De spanning is voelbaar. In de bocht van een lichte heuvel in de schaduw van het dorp volgen de haarspeldbochten van een lange afdaling onder de dennen elkaar op. Een aaneenschakeling van sensaties: het gefluit van de wielen, het gezang van de vogels, het gevoel dat u tussen schaduw en ochtendlicht glijdt… De frisse wind en de geur van het kreupelhout schudden uw stijve lichaam wakker.

Elektrische fiets: een aaneenschakeling van sensaties

Een bezoek waard

Het kasteel van Barroux, dat gebouwd is in de twaalfde eeuw en een adembenemend uitzicht biedt op de vlakte van de Comtat Venaissin is echt een bezoek waard! De prijs is heel redelijk (€5)

Het kasteel van Barroux

Suzette, de parel van de Dentelles de Montmirail

Bergdropje met aan elke kant een prachtig panoramisch uitzicht.

Tussen de Mont Ventoux en de steile bergkam van de Dentelles de Montmirail zorgt de terrasvormige wijngaard voor groene reflecties die glinsteren zover het oog reikt. U wordt gegrepen door de plek, een harmonieuze symfonie van de duizendjarige cultuur van de mens en Moeder Natuur. Een gevoel van volmaaktheid overvalt ons omdat het landschap zo opvallend is.

Uitzicht vanaf Suzette, vanaf de kant van de Mont Ventoux

Uitzicht vanaf Suzette, vanaf de kant van de Mont Ventoux

Boerderij Saint-Martin, een Provençaals pareltje

De aankomst is adembenemend. De wijngaard, die is omzoomd met cipressen, is ook omringd door kliffen. En hier is Mont Chauve, een pareltje met een Toscaans uiterlijk… Op de muren van droge stenen geeft de blauwe regen een heerlijke geur af. Thomas, een gepassioneerd wijnmaker, nodigt ons uit om zijn wijn te bottelen. Het glas klingelt, de kurken worden geplaatst… De productielijn is indrukwekkend in deze grandioze setting. Rood, rosé of goudkleurig, de proeverij is net zo goed als het uitzicht. Dan vertelt Marie over dit landschap en haar passie voor het biologische familielandgoed: de AOC Ventoux, de Côtes du Rhône, die over de hele wereld wordt geëxporteerd. De zon komt tevoorschijn en het is tijd voor een aperitief. De wijn is erg lekker, maar u moet helaas terug, jammer!

Boerderij Saint-Martin, een Provençaals pareltje

Wist u dat…

De Dentelles de Montmirail wereldberoemd zijn om hun klimmuren en wijnen en een ideale natuurlijke omgeving om volledig te ontsnappen vormen?

Boerderij Saint-Martin, een Provençaals pareltje @ Maisonnave

Col de la Chaine : het gevoel dat u glijdt

In het peloton voegen we ons samen in een vrolijk kameraadschap

De Dentelles de Montmirail zuigen u mee in hun klim naar de Col de la Chaine en geven u het gevoel dat u glijdt. Ongelooflijk! In alle dapperheid moet ik bekennen dat ik er stiekem van geniet om de fietsers één voor één zwetend en druipend en met een somber gezicht als ik ze inhaal te bekijken… Hehe! Buig de kuitspieren! Met een koninklijke groet als bonus!

Bergmassief de Dentelles de Montmirail met uitzicht op de Mont Ventoux

Bergmassief de Dentelles de Montmirail met uitzicht op de Mont Ventoux

Oog in oog met “mijn Mont Ventoux”

Na Malaucène slaan we af naar een klein weggetje.

Nul auto’s, slechts een paar medefietsers, die we begroeten met de medeplichtigheid van degenen die deze geheime doorgangen beschermen. Kersenbloesems, geuren van vijgenbomen en felrode velden met klaprozen verspreiden zich aan de voet van de Ventoux. Naast het prachtige landschap kunt u ook genieten van het geritsel van de wind, het geklots van de beek en het getjilp van de vogels: perfect voor een indrukwekkende picknickpauze.

We peuzelen het verse en knapperige brood, de zelfgemaakte varkenspasteitjes en de sappige cherrytomaatjes op, met als laatst de sappige, smeltende aardbeien van Carpentras, met een subtiele en fijne zoete geur, echt de vrucht van de zonde! Na een dutje zijn we weer helemaal uitgerust 🙂

Picnic

Wist u dat…

De aardbei van Carpentras een geregistreerd handelsmerk is? Haar bedwelmende geur is een uitmuntende parfum in de Vaucluse.

Oog in oog met "mijn Mont Ventoux"

Vaison-la-Romaine: 2.000 jaar geschiedenis in één oogopslag

Aankomst aan de voet van de Romeinse brug en de bovenstad

Na een korte stop bij het VVV-kantoor om onze batterijen op te laden, bezoeken we de middeleeuwse stad, met fonteinen op pleinen in het doolhof van authentieke steegjes. De klim naar het kasteel is zeker een aanrader. Het uitzicht vanaf de top van de Mont Ventoux is prachtig. Als we de brug hebben overgestoken, wisselen we af tussen de moderne en de Romeinse tijd. De omvang van de overblijfselen is adembenemend!

Favoriet

Chez Léone is een ambachtelijke ijswinkel. Het is dé place to be voor een gastronomische pauze! Grote bekers ijs, een echte fruitsmaak, heerlijke geuren… Het water loopt me in de mond! Een echte traktatie!

Vaison-la-Romaine: 2.000 jaar geschiedenis in één oogopslag

Wauw!!! De tocht op de elektrische fiets was echt een succes. Het was puur genot om sport en ontspanning te combineren met het ontdekken van de Provence en de wijngaard. Ik voelde de afgelegde kilometers niet eens in mijn benen. Ik heb erg genoten van de rit, zonder bang te zijn niet mee te kunnen komen. Dankzij de elektrische fiets was de tocht een mini-avontuur, waarin we verder gingen dan we normaal zouden durven. We voelen ons bevoorrecht om de kleine geheime weggetjes te ontdekken waar we medefietsers en boeren ontmoeten die we met medeplichtigheid begroeten om deze rust te behouden. U moet het echt proberen!

Elodie Pellet