14°
Detoxkuur met een fietstocht in de Vaucluse © Rosso

Detoxkuur met een fietstocht in de Vaucluse

Een mooie lus door de wijngaarden van het Comtat Venaissin

Après les Fêtes de fin d’année où l’envie était plutôt à la gourmandise et au cocooning, un peu d’exercice est bienvenu. Rien de tel qu’une belle Na de feestdagen waar smikkelen en cocoonen een grote rol spelen, is een beetje beweging welkom. Er is niets beters dan een fietstocht om weer fit te worden en volop te genieten. De 3 uur durende lus door de wijngaarden van het Comtat Venaissin met Sarrians als vertrekpunt is daarvoor ideaal.
Daar gaan we!

facile

intermédiaire

difficile

Duur:

3 tijden

Afstand:

34 km

Fietstype:

fietsvakantie

Soort route:

ronde

Een check-up is voor vertrek noodzakelijk

Na het weerbericht en de fietsonderdelen te hebben gecheckt, controleert u nogmaals de druk van de banden en de remmen. Vergeet ook niet om een helm mee te nemen. Voor de tocht hebt u in uw rugzak de routekaart, een EHBO-tasje, een fles water en wat fruit. Ook zeer belangrijk: neem een reparatiekit mee met de benodigdheden voor een lekke band, een spaaksleutel en spaken met de juiste lengte, een kabel voor de achterderailleur, een kabel voor de achterrem, een binnenband, een kettingpons, een kleine schroevendraaier, platte sleutels en inbussleutels. Het klinkt een beetje lastig maar als u pech krijgt, komt het goed van pas!
Bekijk voor meer informatie de volledige lijst van de Franse Bond voor Wielertoerisme

Tip

Tip

Download de routekaart 21 voor deze lus. U vindt hier alle routes van het gebied Comtat Venaissin op Fietsroutekaarten – Ventoux – Fietsroute: de ronde van het Comtat Venaissin.

Een check-up is voor vertrek noodzakelijk

Een tocht in een typische omgeving van de Vaucluse

Een tocht in een typische omgeving van de Vaucluse

Hoe komt u er?

U kunt in Sarrians op de Boulevard Jean Giono parkeren of vanuit het dorpje van het openbaar vervoersnet Trans’CoVe gebruikmaken.

Deze 35 km lange lus (nr. 21) loopt door Sarrians, Courthézon, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Aubignan en is ideaal om in een idyllische omgeving weer aan het sporten te gaan.

Deze lus voor fietsers met een tussenliggend niveau heeft een positief hoogteverschil van 247 meter en biedt uitzicht op de agrarische rijkdom van het Comtat Venaissin. U fietst achtereenvolgens langs de wijnstokken, boomgaarden en tuinbouwgewassen en zelfs over het kanaal van Carpentras. En dit alles tussen de Dentelles de Montmirail en de Ventoux.

Een ervaring om nieuwe energie op te doen!

Een ontdekkingslus met een schitterende uitzicht op de Ventoux en de Dentelles.

Vanuit het Toerismebureau van Sarrians fietst u naar Boulevard Albin Durand, vervolgens slaat u linksaf de Avenue Jean Giono in en vervolgens gaat u na het postkantoor nog eens naar links. Daarna hoeft u alleen maar de groene en witte fietsbewegwijzering met nr. 21 te volgen.
Tijdens de eerste kilometer kunt u zich warm fietsen op een betrekkelijk vlak stuk.
U verlaat Sarrians na een bezoekje aan de dieren van de kinderboerderij op het Domein L’Oiselet.

Daarna begint het hoogteverschil dat tot Vacqueyras aanhoudt. De meerwaarde van deze rit zit in een ware onderdompeling in de typische landschappen van de wijngaarden AOC Ventoux en Côtes du Rhône, AOC Muscat de Beaumes-de-Venise en AOC Vacqueyras. Een echt feest voor liefhebbers van wijntoerisme!

In Vacqueyras ontdekt u de walmuren, het kasteel, de poort en de smalle steegjes van het oude dorp. In Beaumes-de-Venise neemt u de tijd om de zeer fraaie kapel Notre Dame d’Aubune met haar colonnetten en de vierkante klokkentoren te bewonderen.

Met de e-bike

Met de e-bike

Voor elektrische fietsen staat een Bosch-laadpaal in Beaumes-de-Venise, vlak bij de apotheek Les Dentelles.

Beaumes-de-Venise,

Praktische info

Transport en commun

Openbaar vervoer: Vervoersnet Trans’CoVe Lijn I
Auto: U rijdt tot Beaumes-de-Venise

Boulevard Jean Giono in Sarrians

GPX-tracking downloaden

De routekaart visualiseren