Bedoin, Sault, Aurel, Brantes, Savoillan, Reilhanette

GTV per mountainbike Etappe 3 - Van Bedoin naar Aurel

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

5h

Afstand

50.53km

positief hoogteverschil

1857 meter

negatief hoogteverschil

1 meter

Hoogte

Min. 383 meter

Max. 1526 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

Bédoin / Aurel

Parking

Aurel

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Bédoin :

Een lange en uitdagende beklimming van 15 km en meer dan 1.000 meter hoogteverschil. Het adembenemende uitzichten langs de weg doen de inspanning echter gauw vergeten.
Lees verder
Een lang, lastig stuk begint, maar het adembenemende uitzicht onderweg maakt alle inspanning dubbel en dwars waard. Deze brede weg, ook wel 'Les Graviers Blancs' genoemd, brengt u naar 'Le Chalet Reynard' (hoogte 1.417m), een skistation aan de zuidkant van de Mont-Ventoux. Naarmate de klim vordert, verandert het mediterraanse bos in het prachtige steenlandschap van de Ventoux. U bevindt zich midden in een prachtig en beschermd natuurreservaat, dat het label biosfeerreservaat van de UNESCO draagt.

Daarna volgt een stuk afdaling, dit stuk van de route vraagt echter veel fysieke inspanning door een laatste klim naar het hoogste punt van deze Grande Traversée du Vaucluse (1.445m). Vanaf Le Chalet Reynard komt u via snelle kronkelpaadjes midden in het bos aan de zuidkant uit. Na het grote bos van de zwarte dennen van Perrache en het verfrissende “Font d'Angiou” wacht u een lange klim naar de Col de la Frache (hoogte 1.327m); zo gaat u naar de noordkant van de Mont-Ventoux. Het lange steile pad dat volgt is een ware klassieker van de Ventoux: speels en technisch, waarlangs een goed behouden bos met eeuwenoude bomen staat. Via een nieuw stuk gaat u naar de oostkant van de Ventoux. Vanaf hier rest er een lange afdaling richting Aurel en de hoogvlakte van Sault.

Minder weergeven

Ga naar de route

openbaar vervoer

Trans'CoVe-bus van Carpentras naar Bédoin.Dienstregeling

aanbevolen parkeerplaats

voor Village de Vacances les Florans

Onthoud

Bekijk voor vertrek de website brandpreventie in de Vaucluse en controleer of de bergmassieven geopend zijn. (T. +33 (0)4.28.31.77.11).

U kunt deze tocht het beste in de herfst of in de lente maken.
Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr
Toegangsbeperkingen voor de massieven
Respecteer de voorschriften voor het behoud van beschermde natuurgebieden - lees meer over toegangsbeperkingen voor de massieven tijdens periodes met een verhoogd brandrisico, van 15 juni tot 15 september.
Raadpleeg voor een, uitje de site

In het kort

  • 15 km en meer dan 1000 m hoogteverschil.
  • Adembenemend uitzicht op het maanlandschap, in het hart van Parc Naturel Régional du Mont Ventoux.
  • Leuk en technisch steil paadje.
  • Afdaling op de Monotrace naar Aurel en de hoogvlakte van Sault. 

Contact

Parc Naturel Régional du Mont-Ventoux
E-Mail : contact@parcduventoux.fr
Website : https://www.ventouxprovence.fr