Caromb, Modene, Crillon-Le-Brave, Bedoin, Flassan, Villes-Sur-Auzon, Blauvac, Monieux, Sault, Aurel, Reilhanette, Montbrun-Les-Bains, Savoillan, Brantes, Saint-Leger-Du-Ventoux, Mollans-Sur-Ouveze, Entrechaux, Crestet, Malaucene, Le Barroux, Suzette

Fietstocht rond de Mont Ventoux

39

Route

Ronde

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

48h

Afstand

122km

positief hoogteverschil

2067 meter

negatief hoogteverschil

2067 meter

Hoogte

Min. 179 meter

Max. 786 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

Villes-sur-Auzon / Villes-sur-Auzon

Parking

Villes-sur-Auzon

hoogteprofiel

Downloads

Tour du ventoux 2017

Tour du Ventoux

Le Tour du Ventoux à vélo

GPX-tracks

De toeristische dienst van Villes-sur-Auzon :

De beklimming van de Mont Ventoux is misschien alleen voor echte sportievelingen weggelegd, een tocht rondom deze berg is een uitdaging die binnen ieders bereik ligt!
Lees verder
Tijdens deze tocht, geschikt voor een hybride fiets, elektrisch ondersteunde fiets of toerfiets, zult u alle kanten van de Ventoux ontdekken.

Aan de zuidkant vindt u de vlakte van de Comtat Venaissin, de tuinbouw en de wijnbouw, onderbroken door authentieke hooggelegen dorpen; in het zuidoosten, de toeristische route door de kloof ‘Gorges de la Nesque’ en het spectaculaire uitkijkpunt van de Rocher du Cire; in het oosten, de grote open ruimtes van de uitgestrekte hoogvlakte van Sault waar lavendel en tarwe wordt verbouwd; in het noorden, de vallei van Toulourenc en de prachtige uitzichten op de Ventoux en ten slotte, verder naar het westen, het massief de Dentelles de Montmirail en de verbazingwekkende kalkstenen kliffen.

De etappes van de fietstocht rond de Mont Ventoux
Deze etappes worden slechts ter informatie gegeven. Dankzij de routekaart kunt u uw verblijf opbouwen en de route op uw eigen tempo volgen.

1 -VILLES-SUR-AUZON > SAULT 30km
Via Monieux

2 - SAULT > MALAUCENE 50 km
Via Aurel > Savoillans > Saint-Léger du Ventoux > Malaucène

Variant op de fietsroute (sportiever)
Na Saint-Léger-du-Ventoux, ter hoogte van hetkruispunt D40/D40a, links afslaan richting "hameau de Veaux". Doorkruis het gehucht en blijf de D242 volgen tot Malaucène (Savoillans-Malaucène = 33 km)

3 -MALAUCENE > VILLES-SUR-AUZON 40 km
Via Suzette > Le Barroux > Caromb > Modène > Crillon-le-Brave > Bédoin > Flassan

Variant op de fietsroute
In Crillon-le-Brave: de D138 blijven volgen om het gebied van de voormalige steengroeven te vermijden (niet geasfalteerd)

Minder weergeven

Ga naar de route

openbaar vervoer

De bussen van Trans'CoVeMaak gebruik van de bussen van ZouMaak gebruik van de TER naar Carpentras

Onthoud

De toeristische route bij Gorges de la Nesque is een erg drukke weg in de zomer.
Wees voorzichtig, want er rijden ook auto's.
Deze route is niet geschikt voor kinderen.
De route is geschikt voor de racefiets, de reisfiets en de elektrische fiets.
Om optimaal van de tocht te kunnen genieten, is het handig als u regelmatig fietst. 


Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr

In het kort

Een route over kleine toeristische wegen die u Parc Naturel Régional du Mont Ventoux laten ontdekken. Deze route leidt u om de Reus van de Provence heen, zonder dat u deze hoeft te beklimmen.Doorkruis de mytische dorpjes Bédoin, Malaucène en Sault, drie manieren om naar de top klimmen. De route blijft echter aan de zijkant van het bergmassief. Ook kunt u Gorges de la Nesque, de hoogvlakte van Albion en zijn lavendelvelden, de geheime vallei van Toulourenc, het hooggelegen dorpje Brantes, Vaison-la-Romaine met zijn oude bezienswaardigheden en de goede wijnen van Dentelles de Montmirail ontdekken.

Contact

Parc Naturel Régional du Mont-Ventoux
E-Mail : contact@parcduventoux.fr