Lauris, Bonnieux, Lacoste, Puget, Menerbes, Oppede, Maubec, Robion, Taillades, Cheval-Blanc, Cavaillon, Merindol

GTV per mountainbike Etappe 9 – Van Lauris naar Mérindol

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

5h

Afstand

56km

positief hoogteverschil

1561 meter

negatief hoogteverschil

1664 meter

Hoogte

Min. 97 meter

Max. 708 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

/

Parking

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Lauris :

De route begint aan de flank van de zuidkant van de Petit Luberon en leidt u vervolgens naar het majestueuze uitzicht van de Portalas en het mysterieuze cederbos. Het is de laatste etappe van deze GTV per mountainbike. De route eindigt met een hoop kreupelhout, een rotsachtig landschap en zeer technische Provençaalse paden!
Lees verder
De klim begint aan de zuidkant van de Petit Luberon via een grote weg. Het laatste stuk naar Le Portlas (690m) is erg lastig met ongelijk terrein en technisch moeilijke stukken. Op de berg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei van de Durance, de Crau de Camargue en de Alpilles. Vervolgens komt u op een atypisch stuk van deze route: het cederbos met majestueuze eeuwenoude bomen. Hierna komt u op een stuk met veel begroeiing tot aan de voet van de Grand Luberon. Ook daar is veel contrast in de begroeiing. Via paden en wegen, die niet allemaal even gemakkelijk zijn, langs de Petit Luberon komt u in Oppède-le-Vieux, een dorp vol geschiedenis en vervolgens komt u in Maubec.

Vanuit Maubec bent u snel in de middeleeuwse dorpjes Robion (via enerverende eenrichtingswegen) en Les Taillades. Onderweg komt u langs het beroemde kanaal van Carpentras. Hiervandaan gaat u verder via prachtige kronkelweggetjes aan de west- en zuidkant van de Petit Luberon, over toppen en door spectaculaire diepe dalen. Iets hoger bereikt u de vlakte van Crau: waar u langs de Trou du Rat, de Mayorques en de Saint-Phalez zal komen. Dit met kreupelhout begroeide gebied, dat als sinds het Neolithicum door mensenhanden wordt gevormd, wordt gekenmerkt door kleine valleitjes met veel begroeiing en is ecologisch zeer rijk. Er is veel avifauna; zo zijn er veel prachtige roofvogels in deze omgeving. Als laatste is er een prachtige afdaling over mooie weg. U komt uit in het oude Mérindol en dat bekend staat om de vervolging van de Waldenzen in de Luberon.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr

In het kort