Etappe 7 : Bonnieux/Mérindol Traversée de Vaucluse op de elektrische mountainbike

La Provence à Vélo

Route

Moeilijkheid

Duur

h

Afstand

0.07km

positief hoogteverschil

meter

negatief hoogteverschil

0 meter

Hoogte

Min. meter

Max. meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

De toeristische dienst van Bonnieux :

De langste mountainbike-etappe van de Vaucluse. De route vertrekt vanuit het Cederbos van Bonnieux, richting de Petit Luberon. Geniet van een prachtig uitzicht op de bergdorpjes van de Luberon, de vlakte van Calavon en de Monts de Vaucluse voordat u aan het technische gedeelte van de zuidelijke Luberon begint.
Lees verder
Een lange, maar prachtige route. Beklim de Petit Luberon, die wordt gevolgd door een kleine afdaling.
Vervolgens beklimt u de zuidkant van de Petit Luberon (op een hoogte van 690 m) over paden en wegen. Uiteindelijk heeft u uitzicht over de vallei van de Durance, de Crau en de Alpilels. Daarna rijdt u door het Cederbos met zijn eeuwenoude bomen. Dan volgt een technisch gedeelte om de voet van de Ubac te bereiken.
Via de uitlopers komt u aan in achtereenvolgens Oppède-le-Vieux, Maubec, Robion en Les Taillades, allemaal dorpen met een rijke geschiedenis. Vanaf daar gaat u verder op de helling van de Petit Luberon. Een laatste steile klilm en een mooi pad leiden u naar het oude Mérindol.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr
Toegangsbeperkingen voor de massieven
Respecteer de voorschriften voor het behoud van beschermde natuurgebieden - lees meer over toegangsbeperkingen voor de massieven tijdens periodes met een verhoogd brandrisico, van 15 juni tot 15 september.
Raadpleeg voor een, uitje de site

In het kort

Contact

Conseil départemental de Vaucluse - Maison des Sports
E-Mail : cdpal@vaucluse.fr