Cabrieres-D'avignon, Cavaillon, Cheval-Blanc, Fontaine-De-Vaucluse, Lagnes, Maubec, Merindol, Robion, Taillades

GTV per mountainbike Etappe 6 – Van Fontaine-de-Vaucluse naar Mérindol

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

7h

Afstand

45.82km

positief hoogteverschil

0 meter

negatief hoogteverschil

0 meter

Hoogte

Min. 0 meter

Max. 0 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

/

Parking

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Fontaine-de-Vaucluse :

Deze korte etappe, verbinding met het Petit Luberon, is zeker niet minder interessant. De weg is gevarieerd en landelijk.
Lees verder
Steek de Sorgue over richting Lagnes en beklim de kalkbergen van het uiterst westelijke deel van de Monts-de-Vaucluse langs de Pestmuur. Vervolgens daalt u af via een eenrichtingspad richting Coustellet. U gaat voor het Musée de la Lavande langs. Neem daarna de Euro-Véloroute 8 La Méditerranée à Vélo (of Groene weg van Le Calavon – bord EV8) richting Robion, door boerenland met struiken.
In het centrum van het oude dorp Robion en het vele groen aan de rand van de bergen keert u weer terug op de bewegwijzering van de Grande Traversée. Via ludieke eenrichtingspaden komt u uit aan de oevers van het Kanaal van Carpentras en gaat u richting de flanken van het Petit Luberon. De enorme garrigues, afgewisseld met spectaculaire valleien en groeves zijn het decor van de rit naar het oude Mérindol.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr
Toegangsbeperkingen voor de massieven
Respecteer de voorschriften voor het behoud van beschermde natuurgebieden - lees meer over toegangsbeperkingen voor de massieven tijdens periodes met een verhoogd brandrisico, van 15 juni tot 15 september.
Raadpleeg voor een, uitje de site

In het kort