Apt, Auribeau, Bonnieux, Buoux, Cabrieres-D'aigues, Castellet, Cereste, La Motte-D'aigues, Lauris, Peypin-D'aigues, Saignon, Saint-Martin-De-Castillon, Sivergues, Vitrolles-En-Luberon

GTV per mountainbike Etappe 8 B- Van Vitrolles-en-Luberon naar Lauris

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

5h

Afstand

45.92km

positief hoogteverschil

0 meter

negatief hoogteverschil

0 meter

Hoogte

Min. 0 meter

Max. 0 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

/

Parking

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Vitrolles-en-Lubéron :

U zult veel plezier beleven aan het stuk rond de Mourre Nègre, het hoogste punt van de Luberon. Met name als u een goede conditie en de techniek heeft, zodat u extra kunt genieten. De route wordt vervolgd met een stuk dat zeker op een warme dag zal worden gewaardeerd, dankzij de groene vallei van Aiguebrun.
Lees verder
Na een lastig eerste gedeelte vanaf Vitrolles-en-Luberon gaat u via de brede bergkammen en het steppeachtige landschap van de Grand Luberon verder. Tijdens deze prachtige route heeft u de tijd om te genieten van het prachtige panoramische uitzicht op de zee in het zuiden en op de Mont-Ventoux in het noorden. De sportievelingen onder ons kunnen zelfs de GR (langeafstandsroute) volgen die parallel loopt aan de bergkammen. Als uw benen nog willen, kunt u een kleine omweg maken naar de Mourre Nègre (1.125m), het hoogste punt van de Grand Luberon, voordat u aankomt bij de noordkant van de Grand Luberon en het bos met de donzige eiken. Wees voorzichtig op het waanzinnig, maar smalle weggetje met steentjes. Via het prachtige bergpad van Marauvière komt u uit in Auribeau en vervolgens op de hoogvlakte van les Claparèdes met de vele lavendelvelden en bories. Het eind van dit pad is in Sivergue, een dorp dat door Henri Bosco werd omschreven als ‘aan het eind van de wereld’. Hierna daalt u via een rotsachtig pad af, dat later wat rustiger wordt, in de prachtige groene vallei van Aiguebrun. U rijdt vlak langs de spectaculaire kliffen, waar u moet klimmen waarna u aan de voet van het Fort de Buoux komt. Vervolgens komt er een vrij inspannende klim in de hoogvlakte om in Bonnieux en de vele smalle straatjes te komen. Het gebergte verandert vanaf dit punt; u krijgt te maken met een aantal rotsachtige paden die leiden naar de flanken van de Petit Luberon. Er staan enkele prachtige Provençaals landhuizen en mooie grote huizen langs deze weg, die niet zouden misstaan op een ansichtkaart. Ten slotte gaat u via een prachtige, maar ruige en veeleisende afdaling Richting Lauris.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr
Toegangsbeperkingen voor de massieven
Respecteer de voorschriften voor het behoud van beschermde natuurgebieden - lees meer over toegangsbeperkingen voor de massieven tijdens periodes met een verhoogd brandrisico, van 15 juni tot 15 september.
Raadpleeg voor een, uitje de site

In het kort

Contact

Centre départemental de Loisirs et de Plein Air
E-Mail : cdpal@cg84.fr
Website : http://www.provence-a-velo.fr
Facebook : https://www.facebook.com/VaucluseTourisme/