Saint-Saturnin-Les-Apt, Villars, Rustrel, Gignac, Caseneuve, Viens, Cereste, Montjustin, Vitrolles-En-Luberon

GTV per mountainbike Etappe 7 – Van Saint-Saturnin-les-Apt naar Vitrolles-en-Luberon

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

5h

Afstand

46km

positief hoogteverschil

1318 meter

negatief hoogteverschil

1201 meter

Hoogte

Min. 278 meter

Max. 695 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

/

Parking

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Saint-Saturnin-lès-Apt :

Deze etappe, zonder grote moeilijkheden, is een prachtig deel van deze Grande Traversée per mountainbike, met stukken door het okerkleurige gebergte van de Luberon. Na een kort stukje in het departement Alpes-Haute-Provence, gaat u richting de bergen van de Grand Luberon via gevarieerde en ludieke weggetjes.
Lees verder
Na enkele snelle kilometers tussen wijnstokken en kersenbomen op wegen en paden, komt u terecht in het okerkleurige gebergte, een bijzonder landschap met opvallende kleuren. De eenrichtingszandpaden van het gebergte van La Bruyère vormen een contrast met de hardheid van de mineraalbergen van de Provence. Vervolgens gaat het okerlandschap over in weggetjes met losse steentjes richting Rustrel. U rijdt langs het Colorado Provençal, waarna u enkele bospaden neemt die uitkomen op de rustieke bergkam van de Pierroux. Deze mooie eenrichtingsweg, met prachtig panoramisch uitzicht op de berg van Lure, leidt naar het mooie Viens en de stadswallen.

Vlak nadat u Viens verlaat, verandert het pad, dat naar beneden gaat, naar de vallei in een pad dat uw mountainbike-instinct doet opleven! De weg leidt u naar de rand van de Calavon en vervolgens via de oude spoorwegtunnel naar Céreste. Volg dit korte uitstapje in het departement Alpes-de-Haute-Provence via de bergkammen van Montjustin en het door Giono en zijn vrienden gerenoveerde dorp. Vervolgens beklimt u de prachtige bergen van de Grand Luberon, om in westelijke richting af te dalen naar Vitrolles-en-Luberon gelegen aan de zuidelijke uitlopers van de Luberon.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr

In het kort