Aurel, Sault, Monieux, Lioux, Saint-Saturnin-Les-Apt

GTV per mountainbike Etappe 4 – Van Aurel naar Saint-Saturnin-les-Apt

La Provence à Vélo

Route

Doortocht

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

5h

Afstand

53.46km

positief hoogteverschil

1216 meter

negatief hoogteverschil

1 meter

Hoogte

Min. 387 meter

Max. 1005 meter

  • circuit
  • variante
  • voie verte
  • liaison

Départ / Arrivée

/

Parking

hoogteprofiel

GPX-tracks

De toeristische dienst van Aurel :

U bevindt zich op de hoogvlakte van Sault, in een gebied dat wordt gekenmerkt door grote velden vol graminés (kleine spelt uit Sault) en lavendel.
Lees verder
Vanaf Aurel is het parcours vloeiend en zonder technische moeilijkheden. Het leidt u naar Sault en de hoogste paardenrenbaan van Frankrijk (800m) door bos en open vlaktes. Via een makkelijke afdaling naar Monieux komt u uit bij een van de mooiste stukken van deze Grande Traversée: de Gorges de la Nesque. Het prachtige pad richting de Monts de Vaucluse biedt u een onvergetelijk uitzicht op de kloof die zich kan meten aan de mooiste gebergtes.

Deze etappe is lang, maar zeer bijzonder door de fantastische plekken waar u langskomt en de kwaliteit van de enkelvoudige paden die er lopen. Na dit stuk van de Monts de Vaucluse, waar weinig mensen komen, rijdt u het Regionaal Natuurpark van de Luberon in. Vanaf Savouillon komt u langs vele Aiguiers (waterbassins), typisch en prachtig erfgoed in dit gebied. De afdaling richting Saint-Saturnin-les-Apt komt langs het verlaten gehucht Travignon en is een combinatie van technische en snelle stukken.

Minder weergeven

Onthoud

Wilt u een probleem op deze route melden? (bewegwijzering, onderhoud, gevaar…), laat het ons weten via Suricate: sentinelles.sportsdenature.fr
Toegangsbeperkingen voor de massieven
Respecteer de voorschriften voor het behoud van beschermde natuurgebieden - lees meer over toegangsbeperkingen voor de massieven tijdens periodes met een verhoogd brandrisico, van 15 juni tot 15 september.
Raadpleeg voor een, uitje de site

In het kort

Contact

Office de tourisme Intercommunal Ventoux Sud - BIT de Sault
Website : http://www.provence-a-velo.fr
Facebook : https://www.facebook.com/OTI-Ventoux-Sud-1387460531503903/